Devadesátá léta byla obdobím uvolněnější atmosféry a experimentování a mnoho hospod a barů šlo naproti potřebám mladé generace. Některé se inspirovali v zahraničí, jiné vymýšleli vlastní nápoje, aby své zákazníky pobavili i potěšili. Díky tomu se v té době v podnicích pilo mnoho originálních drinků. Na některé z nich můžete ještě dnes v hospodách narazit, jiné už jsou zachovány prakticky jen v našich vzpomínkách.
Nemuseli jste být zrovna hospodští povaleči, abyste znali názvy unikátních devadesátkových nápojů. Mnoho z nich bylo tak proslulých, že i zarytí abstinenti pomalu věděli, z čeho se skládají. Některé však nebyly lákavé ani názvem ani svým vzhledem. Zato jejich chuť pak často překvapila nejednoho skeptika.
Žabí hlen
Byť zní název tohoto drinku odpudivě, býval ve své době obrovských hitem. Skládá se z peprmintového likéru a vaječného koňaku a po promíchání těchto dvou přísad vznikne hustá, nazelenalá směs, která má poněkud slizkou konzistenci. Právě z toho důvodu získal drink toto poněkud kontroverzní pojmenování.
Oblíbený byl hlavně mezi partami kamarádů, kteří se navzájem hecovali, kdo si objedná co nejbizarnější nápoj. Když jste však překonali pohled na obsah skleničky, zjistili jste, že jeho chuť vlastně není až tak špatná. Někomu však přeci jen nedělala nejlépe ona slizká konzistence, která dala nápoji název.
Rece