5 drinků, které v devadesátkách měli na každém baru

Devadesátá léta byla obdobím uvolněnější atmosféry a experimentování a mnoho hospod a barů šlo naproti potřebám mladé generace. Některé se inspirovali v zahraničí, jiné vymýšleli vlastní nápoje, aby své zákazníky pobavili i potěšili. Díky tomu se v té době v podnicích pilo mnoho originálních drinků. Na některé z nich můžete ještě dnes v hospodách narazit, jiné už jsou zachovány prakticky jen v našich vzpomínkách.

Nemuseli jste být zrovna hospodští povaleči, abyste znali názvy unikátních devadesátkových nápojů. Mnoho z nich bylo tak proslulých, že i zarytí abstinenti pomalu věděli, z čeho se skládají. Některé však nebyly lákavé ani názvem ani svým vzhledem. Zato jejich chuť pak často překvapila nejednoho skeptika.

Beton

beton
Zdroj: Saveur.com

Beton neboli Becherovku s tonikem pil v devadesátkách snad každý. Oproti předchozím experimentům s barvami a chutěmi šlo o relativně sofistikovaný drink. Becherovka je český bylinný likér, který v kombinaci s perlivým tonikem a doplněný o plátek citronu, působí svěže a nenásilně.

Jeho popularita byla u mnohých navíc daná částečně i tím, že šlo o nápoj s českými kořeny. Zatímco jiné koktejly se inspirovaly v zahraničí, Beton byl stoprocentně český. Pil se ve velkém jak v barech a na diskotékách, tak i na firemních či rodinných večírcích. Namíchat jej totiž nebylo nic složitého a ingredience na něj byly snadno dostupné.

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře